Opis odcinka Telejajka: Do Kiepskich przybywa kuzyn ze wsi, Ziemowit zwany Ziomkiem. Chłopak chce zarobić.
Opis odcinka Testament: Rano Ferdek z bratankiem Ziemowitem ogląda "Koncert życzeń". Tuż po zakończeniu programu do Kiepskich przybywa straż pożarna. Okazuje się, że miała fałszywy alarm o podpaleniu.
Opis odcinka Inteligentni konsumenci: Zaginął dr Kozłowski z serialu "Na dobre i niedobre". Żeńska część społeczeństwa jest wstrząśnięta tym faktem. Trwają poszukiwania.
Opis odcinka Kraina obfitości: Ferdek, Paździoch i Boczek poddają się eksperymentowi mającemu na celu zmniejszenie biedy i niedostatku w społeczeństwie.
Co o nich sądzicie? Wiem, że większość nie przepada za Ziomkiem, ale wg mnie był ok. Najbardziej z tych odcinków podobały mi się Inteligentni konsumenci i Telejajka (zwłaszcza początek ).
O nie! Ziomek jest głupi... Nie chodzi o to, że głupi, ale o jego zachowanie, wygląd i ogólnie całokształt... Nie podobał mi sę w ogóle, a w dodatku zepsuł kilka odcinków Kiepskich...
W odcinku "Inteligentni konsumenci" był całkiem niezły, w "Telejajkach" taki sobie. W "Testamencie" i "Krainie obfitości" to w zasadzie jego obecność nic nie wnosiła, występował tylko przez chwilę i można było spokojnie go wywalić.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ziomek był spoko:) Nie zastąpi Waldusia-wiadomo, ale był śmieszny...jego głupota mnie powala xD
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
I tak byłby gorszy. Jego sztuczne zachowanie i uśmiech, na siłę starające się zrobić z niego stereotypowego "wieśniaka", do pięt nie dorasta zachowaniu Waldka.
A weług mnie był spoko szkoda że zrobili odcinka w którym by we 2 występowali.
Co więcej wg mnie ziemowit mógł trafić na stałe do obsady serialu.Bardzo bym chciał koiedy będą kręcić ostatni pożegnalny odcinek hciałbym żeby zagrał ziomek i cycu
_________________ rym cym cym z dupy dym!!!!!
Ostatnio zmieniony przez ferdex 2010-02-06, 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Moim zdaniem szkoda, że tak krótko trwała przygoda Ziemowita z Kiepskimi. Jego typ urody idealnie pasował do serialu. Pasowała do niego też łatka debila, szczerzącego zęby z zostawioną grzywką. Szkoda, lubiłem tą postać.
Trwała krótko bo furory tam nie zrobił. Miał niby zastąpić Waldusia, mieć podobne teksty, zachowania, a wyszło jak wyszło i postanowili wycofać jego postać. I słusznie, bo to dopiero było takie naciąganie cy mówiąc inaczej podpinanie się pod Kiepskiego Jr.
Oj jakoś strasznie mnie denerwował. Zbyt szybko chcieli zastąpić Waldka, ale on na tą postać się po prostu nie nadawał. Odcinki z nim zaliczam do najgorszych.