Głupota tego serialu nie zna granic, ale właśnie m.in. za to go lubię. Fantastyczny wątek, jednak bardzo śmieszny jest tenodcinek, gra Grabowskiego była mega powalająca. 10/10
Zdecydowanie jeden z lepszych odcinków,dobre było jak mumia chciała urwać genitalia Ferdkowi,Pażdziochowi i póżniej Listonoszowi Edziemu.Noi na zasłuzenie zasługuje też na początku odcinka rozmowa Ferdka z Pażdziochem.
_________________ Ja będe nagi nagi na gitarze grał...
'Panie Padzioch a po ile piwo w Gegipicie' widze ze kazdemu ta scena sie podobala, koncowka dobra rozmyslanie Ferdka kim jest dziecko babki dla niego Halinka swietnie recznie obrobila Faraonowi genitalia haha
odcinek wymiata 10/10
+ jescze przypomnialo mi sie jak Pazdzioch mowil "Mata Forgana' HAHAHA
_________________ *
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2011-01-11, 02:00, w całości zmieniany 1 raz
Odcinek jeden z lepszych. Ogromny plus za humor no i pomysł oczywiście.
Najlepszy dialog odcinka:
Halinka: Ja tego nie rozumiem, po co ktoś coś takiego miałby kraść?
Ferdek: Chyba jakie głupie baby co to wszystko biorą do ręki co tylko na oczy zobaczą"
Halinka: Ale skąd ty wiesz kto to ukradł, chłop czy baba? Ja bym w życiu czegośtakiego do ręki nie wzięła.
Ferdek: To to ja akurat dobrze wiem
Edzie, tradycyjnie po swojemu, plus napisy na ścianach "Mimia to hu" ("przez ch tumanie")
I jeszcz co zwróciło moją uwagę to Społeczna Rada Ocalenia Narodu SRON (historyczny WRON - przyp. Johnny Cage).
Nawet fajny odcinek 8/10. Dobre było jak edzio pisał na ścianie napis a mumia do niego 'to się pisze ch tumanie. Oddawaj mojego siusiaka" Albo jak się kłóciły na korytarzu kto go ma
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Bardzo dobry odcinek. Dużo śmiesznych tekstów i sytuacji ("Panie Paździoch, po ile piwo w Egipcie?", "Mataforgana - złudzenie apteczne", "Społeczna Rada Ocalenia Narodu - SRON", "Chipsów i coli nie zamieniło" - "Może to nie jedzenie"). 8/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Wysłany: 2012-01-01, 22:42
Na +:
- przemienienie piwa w piasek,
- wiadomość o kradzieży ogłoszona w telewizji,
- scena wynoszenia sprzętu domowego przez mrówki,
- bardzo ciekawy pomysł z przybyciem mumii,
- cała reszta (musiałbym wypisywać całe dialogi).
"-"
brak
Ocena: 10/10
Jeden z moich ulubionych odcinków ŚWK.
Wysłany: 2012-02-23, 09:12
Strasznie się uśmialem oglądając ten odcinek. Najlepszy Paździoch w rozmowie z Ferdkiem pod kiblem, mówiąc że jego żona urwała członek Faraonowi. Fajnie też zmieniał słowa jak: "farkosag" czy "mataforgana". Potem klątwa na nich spadła i okazało się, że to była miłość Babki. 9/10