No niezbyt był ten happy end, bo Walduś sprzedał mecz za tysiaka, ale potem Ferdek przeczytał w gazecie, że kontrola antydopingowa wykazała u Waldka wynik pozytywny i prezes klubu FC Kiepscy Ferdynand Kiepski musi zapłacić karę w wysokości 2 tys. zł.
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Odcinek dobry ale zgadzam się, że czegoś zabrakło. Pomysł i fabuła ok. Ale mam wrażenie, że wszystko strasznie skompresowane. Odcinek jest jednym z najkrótszych w historii serialu - trwa chyba 20 minut i kilka(naście) sekund. A wydarzeń w sumie dużo. I oglądając go mam takie wrażenie, że wszystko dzieje się za szybko.
Niemniej jednak były dobre teksty, m. in. wypowiedzi Edzia (a najlepsza to "Bo teraz jest w modzie widzieć kibola na głodzie") czy rozmowa z tym trenerem ("Na pięćset honor mi nie pozwala... Pięćset dwadzieścia!").
Lekko wkurzająca była scena z tym zasadzeniem piłką kopa Edziowi i tą ich radością oraz wydzieranie się jak słuchali w radiu meczu. 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Mi sie podobal, można sie bylo posmiac 8/10. Edziowi załadowali pilka w d*&e , potem jest dziwna scena jak wszyscy sie rzucili 'jakby płyneli' na podloge - jest tu pewna niekonsekwencja bo musiano schowac dywac - wszyscy trzej nie zmiesciliby sie na podlodze jeden obok drugiego bez chodnika, ktory w poprzedniej scenie jescze jest.
Dla mnie niby średni, niby nie. Gdzieś tak do połowy nic rewelacyjnego, ale za to w drugiej części rozkręcił się jak cholera. I scena dla której pamiętam ów odcinek, a mianowicie pojawienie się listonosza, rzut karny i późniejsza radość bohaterów- bezcenne. Powinno być 4, ale za tą jedną scenę odcinek oceniam na 4,6 na 6.
Fajny odcinek 9/10. Najlepsze było
F:A pan tu czego
E;Bo dziś w modzie oglądanie kibola na głodzie
i ten kop piłką w tyłek i scena końcowa "nie nieeee" i ta czerwona kartka albo jak opowiadał Ferdek ze listonosz nie będzie im potrzebny bo Waldek sam będzie wysyłał wiadomości i je przesyłał.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
świetny odcinek ale jest troche błędów. w dwóch scenach widać beznadziejnie sklejone ujęcia no i trochę krótki ten odc
duży + dla listonosza edzia
8/10
W tym odcinku najbardziej spodobała mi się ta osłona antybakteryjna, kop w Edzia, relacja komentatora i końcowa scena, gdy Ferdek pokazuje Edziowi czerwoną kartkę i krzyczy Nieeeeee. A przy okazji taka ciekawostka: Ferdek i pażdzioch mają szaliki Śląska Wrocław, a Boczek bodajże Wisły Kraków. Moja ocena 8/10.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Nie lubię w zasadzie piłki ale ten odcinek mi się podobał najbardziej obrzydliwe było kichnięcie Haliny na osłonę Waldka
Zgodzę się z tym w 100%
Mati1996 napisał/a:
W tym odcinku najbardziej spodobała mi się ta osłona antybakteryjna, kop w Edzia, relacja komentatora i końcowa scena, gdy Ferdek pokazuje Edziowi czerwoną kartkę i krzyczy Nieeeeee.
Moja ocena 6/10
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-02-11, 21:37
Mati1996 napisał/a:
Śląska Wrocław, a Boczek bodajże Wisły Kraków
no przecież zgodę mają
dla mnie odcinek średni, ciągnęli go niemiłosiernie, a i tak wyszedł bardzo krótki
za długa scena tych "cieszynek" po golu, zupełnie niepotrzebna i bezsensowna rozmowa o wysyłaniu listów za pomocą piłki, mnóstwo nieścisłości - Waldek grał w Śląsku, a trener przychodzi w reprezentacyjnym dresiku albo nie mogli iść meczu oglądać do Boczka albo Paździocha?
dobra była rozmowa z trenerem i końcówka, kiedy Ferdek czytał o wyczynie Waldka w gazecie "Oni mają skandal, a my mamy kasiorę!"
6/10
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-02-11, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Edzio:"Nie płacą barany,odbiór będzie skasowany","Teraz jest w modzie widzieć kibica na głodzie".
Halina:"Eksponat muzealny z syna robisz ?"
Tematyka sportowa to był strzał w dziesiątke.Na facebooku wybrałałbym lubię to a tutaj mogę dać tylko 10/10 .