Opis:Boczek, Walduś i Ferdek zakładają klub sportowy.
Super odcinek,zawodnicy i publika złożona z obcokrajowców.
Dobry był ten ostatni bezdomny na odwyku wołali na mnie grubas.
I ten tekst Ferdek do niego 35 kilo żywej wagi.
Średni odcinek, ale były fajne sceny i teksty. Okrutny grubas był niezły. Razem z Białym rekinem zdołali pokonać Boczka, a wyglądali na ledwo żywych. Scena z Donem Mariano w TV była cienka.
Ten serial w TV był świetny. Gdyby w takim stylu był serial "Grzeszni i Bogaci" to byłoby śmiesznie.
Ciekawostką jest, że za miejsce w serialu posłużyło mieszkanie Paździochów.
Po ponownym oglądnięciu tego odcinka zmieniłem zdanie odnośnie serialu w TV. Był on dobrze zrealizowany. Ogólnie odcinek był dobry ale nie rewelacyjny. Dobry temat przewodni i gra aktorów. Taką grę Ferdka i Boczka chciałbym oglądać w nowych odcinkach ale to marzenie... Na plus jeszcze zawodnicy, walka (z tą muzyczką - genialna) i widownia. Na minus dziwne zakończenie i w zasadzie mało śmiesznych tekstów choć takie były np. jak Ferdek tłumaczył tym Japończykom że panorama jest "closed".
Moja ocena to 7/10.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2010-09-09, 10:11, w całości zmieniany 1 raz
Średni odcinek. Serial w tv był zupełnie zbędny, bo nic nie wniósł do fabuły. Zakończenie też jakieś dziwne. Dobre był jedynie jak Ferdek mówił do Paździocha, że zarobi setki tysięcy dolarów. Oceniam 7/10.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Wg mnie odcinek rewelacyjny na plus scena z tym serialem po prostu kapitalna, po drugie teksty Waldka również wiele wnosiły(np.Głupot głupich nie oglądam, Herman wyrwigłówka, amerykańska wolna amerykanka, mortalkombatant) a także hasło Ferdka "panorama jest klozet czyt. close " Bez najmniejszych wątpliwości 9/10
Ostatnio zmieniony przez locka 2010-12-21, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
I znów dla mnie niby, niby. Sceny z telenowelą i koniec odcinka jakoś mi zbytnio nie przypadły do gustu, głupio też że Boczek przegrał. Ale na początek parę scen z WCW, wrestling, no i walki- Boczka z Paździochem i ostatnia, z tymi 3 bezdomnymi. Plus Japończyki jako widzowie. Część haseł była dobra, część nie. W zasadzie najbardziej chyba będę pamiętał odcinek z powodu walk. 4 z 6.
Wysłany: 2011-03-04, 23:31
Jak dla mnie absolutna klasyka. Kiedyś oglądałem te wrestlingi w telewizji, a gdy się dowiedziałem, o co tam naprawdę chodzi, miałem niezłą polewkę. Tak jak oglądając ten odcinek.
Kapitalna była rozmowa Ferdka z Cycem przed telewizorem, a zwłaszcza to:
F: Tyle razy ci Cycu mówiłem, żebyś mi nie przełączał bez mojej wiedzy!..
W: Ojciec, przecież ty powtarzasz zawsze, że nie masz żadnej wiedzy":-)
Do tego scena badania i ważenia "zawodników", dialog Ferdka z Japończykami i te pojedynki wszystkich z Boczkiem, gdy im w krzyżu strzelało. A na deserek gadka Kiepskiego do Paździocha
P: Pogotowie, wezwijcie!
F: Jakie pogotowie Paździoch?! To jest nielegalna buda! Zapomnij!"
Polski klub sportowy z tamtego okresu w całej okazałości:-)
Nadal uważam że to fajny odcinek 8/10. Najlepsze były przezwiska zawodników, Jak Ferdek i Waldek próbowali przewrócić Boczka, Walka Boczka z zawodnikami, Badana Halinki zawodników.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Bardzo dobry odcinek. Świetny interes i jak zwykle "kiepskie" zakończenie (w sensie, że niezbyt udanie dla Ferdka się sprawa potoczyła ). Na plus: napis na dresie Boczka ("ponury grabaż"), gesty, jakimi Ferdek dawał znać Japończykom, że tu nie ma Panoramy Racławickiej, walka (realizacja tej sceny + muzyczka), zakończenie walki. Ocenę podnoszę - 8/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Było co prawda sporo śmiesznych tekstów, ale szczerze mówiąc ten odcinek mnie jakoś nie przypadł do gustu. To chyba jeden z pierwszych odcinków, kiedy telewizor jest wyłączony, a obraz podkładany, co daje wrażenie że Ferdek rzeczywiście to ogląda. Lepiej było na początku jak telewizor rzeczywiście był włączony. Nie wiem dlaczego to zmienili.
Ostatnio zmieniony przez Ferdziul 2011-06-24, 17:36, w całości zmieniany 1 raz
Odcinek bardzo dobry, ci emeryci byli fajni i mieli fajne pseudonimy
Ocena: 9/10
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.