Opis: Ferdek z synem podają Babce płyn na rozwolnie
Jakie są wasze opinie o tym odcinku.
Ferdek z tym cmentarzem dla zwierząt troszkę przesadził ale tak to jest jak się nie czyta oferty do końca.
Śmieszna była rozmowa wyżej wymienionego z pracownikiem firmy.
No, a pod koniec jak Babka się obudziła. I wszyscy atakowali Kiepskich (włamanie zrobili), babka wstała miała coś w ręce. Edzia z powyzywali że głupoty wymyśla i poszli. Ferdek powiedział wtedy że Babka wreszcie się do czegoś z przydała.
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Jak już pisałem, ten odcinek w przeciwieństwie do "Kiepskiego Mózgu" czy "Umcia Umcia" cechowała większa normalność. Pomysł fajny, fabuła też. Na minus, trochę za mało śmiesznych tekstów. Najlepsza była chyba wypowiedź Ferdka jak przyszedł doktor "Zawsze jej mówiłem, żeby prowadziła bardziej sportowy tryb życia". Do tego dochodzi jeszcze taki fajny klimat tych początkowych odcinków. 8/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Doktor w tym odcinku wymiatał moim zdaniem:D hasełka "skąd wiecie że nie żyje?" "może udaje? albo się z wami bawi?" xD i te jego "metody" sami wiecie...:D no i końcówka odcinka jak babka całuje Waldka i Ferdka:) fajny obrazek.ah no i podobało mi się też zwrot Babki do Ferdka "ożesz ty gamoniu,ty popatrz na siebie i zastanów się czy ten dzień wogóle ciebie dotyczy" chodzi o ten dzień niby dobroci międzyludzkiej.
Bardzo mi sie podoba schynchronizowanie wątków w koncowej scenie. Za to wielki plus. Wątek z myszą Waldka też ciekawy. Dobre jak wyliczali znizki na usługi pogrzebowe .Edzio roznosiciel zabawił sie w mende Pazdziocha . Sasiedzi chcieli dokonac samosadu na szczescie babka sie obudziła . Wkurzyło mnie zamienienie Edzia w małpe - mogli wymyślic cos innego (tak wiem, ciezko byłoby sie przebrac człowiekowi w cos innego, ale ...)
Średni odcinek. Dobre było jak ten facet ze cmentarza dla zierząt czytał co Ferdek podał w rubryce kogo mają pochować:
Złośliwa małpa, imę Babka
Albo jak ten doktor sprawdzał czy Babka żyje.I odcinek miał sensowną fabułę.Zabrakło jednak trochę więcej śmiesznych tekstów. 7/10
_________________ Nie będziem Niemiec pluł nam w twarz.
Jeden z moich ulubionych odcinków, zawsze go chętnie oglądam. Bardzo śmieszny i bardzo dużo się dzieje. Dochodzą świetne dialogi:
(mniej więcej):
- Tatuś, bo tu normalnie mysza leży nieżywa to co z nią zrobić ?
-Nie wiem cycu jeden, pochowaj se ją dla cmentarzu dla zwierząt.
-A normalnie Tatuś gdzie se taki cmentarz dla martwych zwierzaków mogę znaleźć ?
- Nie przeszkadzaj mi cycu jeden !
Gdy w dzieciństwie go pierwszy raz obejrzałem to rozwalił mnie, tarzałem się ze śmiechu. Do tej pory wymiata. 8/10.
Odcinek beznadziejny,najgorszy z pierwszej dziesiątki tylko 2/10 za próbe wyważenia drzwi od mieszkania Kiepskich przez Boczka i Paździochów Edziem,Marek Walczewski gościnnie to na plus a reszta lipna.
Wysłany: 2012-01-01, 22:38
Na "+":
- początek odcinka (z planem oglądania telewizora),
- pomysł z płynem usypiającym,
- pojedynek pomiędzy księdzem, a jego kolegą,
- pomyłka z cmentarzem dla zwierząt,
- cała afera rozkręcana przez Edzia,
- wyważanie drzwi Edziem
Wysłany: 2012-02-20, 16:32
Taki sobie ten odcinek, ale na pewno lepszy od "Kiepskiego mózgu". Dobre było że chcieli uśpić Babkę ( ja lubię jak Waldek z Ferdkiem coś robią Babce) 8/10
Oni wcale nie musieli truć już Babki bo gdy podawali jej lekarstwa żeby zapiła je trunkiem to ona spała więc nie oglądała telewizji mogli po prostu wywieść ją do innego pokoju i oglądać se mecza
Fabuła odcinka bardzo dobra, poza tym nie było dużo śmiesznych tekstów, ale za to był wspaniały komizm sytuacyjny, np: wtedy gdy Edzio Listonosz puścił plotkę o śmierci babki, a potem sąsiedzi Kiepskich zbuntowali się, że nie pozwolą pochować babki Kiepskiej na "psim cmentarzu", a jak się na końcu okazało babka tylko spała i jakże żywo się wybudziła. A mina Waldka i Ferdka, po podliczeniu ceny za pochówek - bezcenna
Najlepszy był końcowy dialog, w którym Kiepski zasugerował że za pogrzebanie Edzia małpy zapłaci Poczta Polska.
Jednakże końcówka mi nie podeszła, ta zamiana Edzia w małpe to był jedyny minus tego odcinka.
Dlatego moja ocena: 9/10.
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-04-04, 16:03, w całości zmieniany 1 raz