Podobała mi się scena w dużym pokoju, jak Halinka była 'Umcią umcią'. Wchodzi ta prawdziwa Halinka a Ferdek 'O żesz ty ufolu pie****ny'. Wchodzi Waldek 'Co tatuś, bara bara?' I wszyscy na łóżku wylądowali Scena jak ten statek kosmiczny lata przez Wrocław i 'wlatywa' na podwórko też dobra
Genialny odcinek 10/10
Super scena początkowa: Halinka kurde chyba muchę połkłem!
Super tekst przytocozny już wyżej:
-O ty kurde ufolu *****ony!
-Co tatuś bara bara?
I prawie końcówka:
Wóda, piwsko faja. Wóda, piwsko faja, i panie Edziu puść pan bąka!
Wysłany: 2011-05-27, 05:52
Odcinek taki se, nie przypadł mi zbytnio.
No ale, najlepsze było to jak Ferdek mówił że jest z kosmitą i że ''rodzi''.
Ale scena gdzie Mariolka przy nim leży to nie wiem czy to była prawdziwa Mariolka czy kosmita bo się trochę pogubiłem xD.
No i bzykanie się całej rodzinki hahaha, bezcenne ;D I kultowe ''Co tatuś, bara bara ??'' ;D Końcówka z Edziem też niezła, ale dopiero po 5 dniach zajarzyłem o co tam chodzi, heh.
Odcinek otrzymuje ode mnie 8/10.
Dobry odcinek ale bez rewelacji. Temat przewodni totalnie mi nie podszedł (prymitywny humor) ale mimo to było dość sporo śmiesznych tekstów, których zabawność polegała na dwuznaczności (podobnie jak w odcinku "Kiepscy Zboczeńcy"). 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Mi się podobał ten odcinek 9/10. Najlepsze było jak Ferdek rzucił wszystkich na łóżko i wchodzi Walduś i mówi "co tatuś bara bara", Dieta doktora piwo wóda faja, i końcówka "puść pan bąka".
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Moje ulubione zdanie z całego odcinka:Poronię bękarta!!!Poronię!!! 10/10
Czytajac ten watek chcialam ow cytat przytoczyc. Zarabisty tekst
A odcinek ogolnie fajny, klimatyczny. Ten efekt specjalny z talerzem UFO byl uroczy, nie to co przeslodzone greenboxy w nowych odcinkach
Ogólna ocena to 8/10
Plusy:
Ferdek:"Panie Paździoch, pan tam był ? A gdzie w ONZ-cie ?
Waldek i Halina jedzący szkło plus Waldek wylewający piwo,
Babka zabierająca Ferdkowi papierosa i te jej fikołki(wiadomo,kaskader to robił,ale fajnie to wyglądało),
Leon Niemczyk w roli lekarza i za nazwanie Ferdka pajacem,
Mariolka:"Babka znowu nie chce się kąpać, pogryzła cały czepek",
Babka:"Do widzenia ślepa Gienia, kup se trąbkę do trąbienia",
Dr.Wiktor Wektor(na + mimo,że nie znosze Czajki),
Dziwne,że sposobem na umcie umcie był dzieięcy bączek,
Edzio:"Wzdęło mnie jak moją siostrę po randce z żołnierzem,
Ferdek:"Moja rada taka,zalej pan robaka, E:"Chyba zaleje bo zaraz zemdleje.
Minus:
Dieta Ferdka- wóda,piwsko,faja.
P.S.Za ten 1 - odejmuje aż 2 pkt. bo jestem zagorzałym przeciwnikiem papierochów i alkoholu wszelkiego rodzaju.
bo jestem zagorzałym przeciwnikiem papierochów i alkoholu wszelkiego rodzaju.
Co Cię skłoniło w takim razie do oglądania tego serialu? Przecież alkohol leje sie strumieniami....
Dobre pytanie,myśle,że ze względu na śmieszne teksty np.rymy Edzia.Serial to serial a życie to życie i umiem to oddzielić.Również dlatego,że uważam ŚWK za jedną z lepszych polskich komedii.W mojej czołówce jeśli chodzi o komedie to są Lokatorzy,Sąsiedzi,Miodowe lata,Rodzina Zastępcza i ŚWK(kolejność losowa).
Wysłany: 2011-12-25, 16:45
Odcinek bardzo fajny, dobry i śmieszny. Na wielki plus teksty ze starych odcinków. Fabuła bardzo ciekawa i przyjemna do oglądanie. "Halinka! Chyba muche połkłem. Halinka! Chyba na gównie siedziała" 9/10
Wysłany: 2011-12-29, 13:21
Świetny odcinek. Bardzo lubię taki głupkowaty humor w Kiepskich a wtym odcinku było go dużo. Ferdek zgwałcony przez kosmitę, hehe niewiem skąd scenarzyści brali takie pomysły. Najlepszy w roli umci umci był Paździoch, te jego miny . Babka też była dora z tymi saltami. Po raz kolejny wystąpił Mariusz Czajka i po raz kolejny spisał się znakomicie. A dieta - mistrzostwo świata:
"Wóda - piwsko - faja, wóda - piwsko - faja. Niech pan zapomni o mleku i herbacie. Picie wody żródlanej jest kategorycznie zabronione"
A końcowy dialog Ferdka z Edziem to dla mnie jedna z najlepszych scen w historii serialu:
E: Panie Ferdku, gdzie żeś sie pan tak ubzdryngolił?
F: Jakie ubzdryngolił, panie Edziu! Ja jestem na ścisłej diecie! Wóda - piwsko - faja, wóda - piwsko - faja, albo jakoś odwrotnie. A tak apropo, nie masz pan rentki przypadkiem, bo na lekarstwa potrzebuje, a strasznie podrożały ostatnio
E: No to nie życzę panu powrotu do zdrowia, bo widzę, że pan lubisz długo chorować.
A swoją drogą to też się jakoś nie najlepiej czuję. Wzdeło mnie jak moją siostrę po randce z żołnierzem. Jak by mnie jakaś mucha w gębe wpadła, albo co.
F: Moja rada taka, zalej pan robaka!
E: Chyba zaleje, bo zaraz zemdleje!
Również uważam, że odcinek jet fajny. Taki pozytywnie głupkowaty. Najlepsza oczywiście końcówka:
"Panie Edziu! Puść pan bąka!"
Gra aktorska też na wysokim poziomie.
Co tu dużo mówić. Odcinek poprostu rewelacyjny. W tych najstarszych odcinkach podoba mi się też to, że Waldek nie jest taki nieporadny. Mówi płynnie, nie jąka się itp. Za to duży plus.
9/10.
_________________ Menda, świnia jedna przebrzydła, łysa pała.
Ostatnio zmieniony przez Daro92 2012-01-09, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-09, 21:50
Daro92 napisał/a:
Mówi płynnie, nie jąka się itp. Za to duży plus.
też to cenię u dawnego dawnego Waldka - nie można powiedzieć, że był inteligentny, ale nie był bełkoczącym kompletnym debilem o umyśle ameby jak w późniejszych odcinkach sezonu 1-ego i dalej
Przyznam - może i trafiło się kilka fajnych tekstów typu "dieta: piwo wódka faja" czy tekst o tym, że mucha która wleciała do gardła Ferdka to chyba na gównie siedziała, albo gra Kotysa jako Umci Umci i fikanie salt przez babkę - tak, to było fajne. Ale sam pomysł zapłodnienia Ferdka przez kosmitę i ta dziwna fabuła w ogóle nie przypadły mi do gustu.
6,5/10
Dobry odcinek Podobała mi się pierwsza scena - ciekawe jak ją zrobili Fajnie, że pokazli kto gdzie śpi
Doktor też super, kolejny dobry występ Czajki Dieta bardzo ciekawa
Najbardziej do roli kosmity pasował Paździoch
Fajny mają ręcznik studolarówka