Najlepsze momenty:
- "Hende kurna cho" i "Renta na stół"
- opowieści Babki
- "Cisza tam!!! <bum> <bum> <bum>"
- zagraniczne ziemniaczki i "Dobra rybka pani Halinko"
- "Tatuś, pan Edzio swoją narzeczoną przyprowadził" D
Nie podobało mi się natomiast, że Halinka cały czas tego biednego Waldusia po łbie lała i w ogóle surowa była w tych pierwszych odcinkach.
8/10!
Ostatnio zmieniony przez Kamilovsky 2011-04-24, 18:32, w całości zmieniany 1 raz
Dobry odcinek:
Na wielki plus:
-Hende kurna Ho!
-Ziemniaczki z Kiwi
-I jak ten reżyser u nich się nazywał nie pamiętam, to była parodia Spielberga
7.5/10
Dobry odcinek, podobały mi się przygotowania sąsiadów do odgrywania ról i rymowanki pana Edzia: "To co zjadłem, to zwróciłem, ściany wszystkie zabrudziłem. Byłem głupi, jestem głupi, może kto pół litra kupi?" 8,5/10.
Genialny odcinek
Z tego odcinka pochodzi jeden z najbardziej kultowych cytatów - przynajmniej u mnie w domu - ''Bardzo proszę, bardzo proszę, bardzo smaczna rybka''. Zawsze jak jemy rybę czy coś, musi paść ten tekst. Kultowe były też zagraniczne kartofelki.
Bardzo dobry odcinek choć trochę dziwna końcówka. Ale generalnie mnóstwo śmiesznych tekstów i sytuacja. A najlepsza scena, jak Halinka opieprza Waldka za zakup kiwi. 8/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
beznadziejny odcinek
plusy
scena z ziemniakami czyli kiwi i jedzienie obiadu z edziem
minusy
cale te kaski maski helmy czy krecenie tego filmu na korytarzu robia z siebie debili
ogolnie bardzo slabo 2/10
beznadziejny odcinek
plusy
scena z ziemniakami czyli kiwi i jedzienie obiadu z edziem
minusy
cale te kaski maski helmy czy krecenie tego filmu na korytarzu robia z siebie debili
ogolnie bardzo slabo 2/10
Mnie to sie najbardziej podobał tekst waldka tatus kuoiłem te ziemniaki tak jak tatus kazał ale kurna taka drożyzna chyba jakies zagraniczne a mowili ze zagraniczne beda tansze hahah Albo jesce tekst mariolki mamo zobacz co mój brat debli kupił na obiad hehe i halinki tekst Coś ty durniu kupił na obiad?? cycyu:no kartolfelki 4 kilo Halinka:Kartofelki Kiwi durniu kupiłes kiwi (i ciach mu to na łeb) to sobie je zjesz do mielonego z cebulka hehe albo jak przyszli do domu przebrania za niemcow i do babki sie dobijali a babka niemcy przyszli obrabowac i zgwałcic stara bezbronna staruszke a halinka niemcy nie,cy przeciesz to zwykli debile sa heheh albo jak w telewizji mowili zeby zobaczyli jak sie nabrali pare debilow ktorym wmowiono sie ze zagra sie w filmie szpilberga hahha ODCINEK BYŁ GIENIALNY PEŁNO SMIESZNYCH TEKSTÓW OCENIAM 10/10
_________________ ,,To paliwo jest do dupy,rozdupcył mi pan motorynke bedzie pan bulił,wszyscy będziecie bulić!!!!!''
Odcinek średni,gdyby nie Edzio i pomyłka Waldka to dałbym pewnie dwa a tak daje 4,5/10
Edzio:"A to Ty ? lenniku zbłąkany przez nikogo nie chciany, przez tramwaje przejechany."
Pomysł z filmem zdecydowanie na minus i Mariusz Czajka, którego nie znosze.
Ostatnio zmieniony przez Piotrek2011 2011-12-22, 21:11, w całości zmieniany 1 raz
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-22, 21:23
Piotrek2011 napisał/a:
lenniku
jaki lenniku?! "plemniku" tam było
Kazik151 [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-22, 22:03
Piotrek2011 napisał/a:
zdecydowanie na minus i Mariusz Czajka, którego nie znosze.
Właśnie Czajka był w tym odcinku genialny! Rozwala mnie zawsze jego amerykański akcent. Gdy wypowiada słowa "czy my jesteśmy gotowe?" albo "granejt" to poprostu leże i kwicze . Sam odcinek jest w ogóle genialny. Wspomniana tutaj przez Piotrka scena również a głownie te teksty:
"Plemniku zbłąkany, przez nikogo niechciany, przez tramwaje przejechany"
"Laleczka całująca z jęzorem i bez końca"
"Wam chłopom to tylko wojna i seks w głowie"
"Dziękuje, dziękuje, bardzo smaczna rybka!"
"To co zjadłem to zwróciłem, ściany w kiblu zabrudziłem, byłem głupi jestem głupi, może ktoś pół litra kupi" .
Dobre było jeszcze przekręcanie nazwiska Szpilberga ("Szpingler", "Sznycel"), oraz napaść na babkę Ferdka i Waldka ("renta, renta na stół")
A no i bym zapomniał tekst Ferdka:
"Waldek! Gierade kom hier! Eine kleine nach musik!"
Do tego Boczek udający gestapowca i Pażdzioch w roli rosyjskiego generała ("co, gienerała nie widjoł" ).
Jeden z najlepszych odcinków w historii!
1000/10
Ostatnio zmieniony przez Kazik151 2011-12-22, 22:10, w całości zmieniany 2 razy
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-22, 23:03
pełne dialogi z odcinka (ze słuchu)
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2011-12-22, 23:03, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze był ten dialog, który wg mnie był śmieszny. Nie wiem, jak u was:
W.- No i konwulsje!
F.- Że co?
W.- No dyrygawki ojciec zapomniał!!
Jeszcze plusami były:
- Bobby, asystent Spielberga, który w rzeczywistości był prowadzącym program ,,Z kamerą wśród idiotów"
- takie kłamstwo o kręceniu filmu, który się skończył powiedzeniem: ,,A na dobry początek, zobaczycie państwo, jak zachowuje się grupa kretynów, którym wmówiło się, że zagrają w filmie Stevena Spielberga. Prosimy o film. Wow!". I ten śmiech!!!
Świetny odcinek, nawet oglądając go jakiś czas temu dość dokładnie go pamiętam:
- kiwi zamiast ziemniaków i teksty Ferdka o polityce rolnej
- Boczek jako gruby gestapowiec tańczył odbijając się od ściany nogami - masakra
- Halinka jak hailowała
- Ferdek jak dostał jajkiem
- "mamy być statywami"
- a co było potem - "gówno, potem przyszli Niemcy" i rzeczywiście przyszli
- Babka: "Niemcy chcą mnie zgwałcić"
Kupa śmiechu.
Ostatnio zmieniony przez Kizior 2012-01-13, 20:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-02-19, 16:29
Bardzo dobry odcinek z tych najstarszych. Dobre było jak Waldek jadł kiwi z mielonym, oczywiście scena jak "nagrywali" ten niby ich film. No i na koniec jak zostali oszukani i byli w programie o debilach. A i jeszcze Ferdek mówił na Spielberga "Sznycel" było dobre 9,5/10
Odcinek nie podobał mi się jakoś wyjątkowo, jednak znalazłam kilka śmiesznych momentów:
"Haende kurna hoch" - by walduś
"Renta na stół"
- zagraniczne ziemniaki czyli kiwi
- Boczek jako gestapowiec
- gra Mariusza Czajki
- Babki tekst, że ją Niemcy gwałcą
- niemieckie teksty Ferdka
Odcinek bardzo dobry, najlepsze były zdecydowanie te początkowe sceny, czyli opowieść babki o swoim pierwszym pocałunku, scena w której Waldek i Ferdek udawali Niemców, aby wyłudzić rentę od Babki. Hmm, co by tu jeszcze .. Moment w którym babka rzuciła w Ferdka jajem i krzyknęła "uwaga granat!", a on odpowiedział "Babka, bez jaj..". Boczek w roli gestapowca też się kapitalnie zaprezentował . Poza tym było również parę naprawdę genialnych i śmiesznych scen. Ogółem odcinek bardzo dobry, z czystym sumieniem daję ocenę 8,5/10.
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-04-02, 17:39, w całości zmieniany 2 razy