Opis: Edzio rozpuszcza plotkę o zboczeńcu grasującym w bloku przy ulicy Ćwiartki.
Co myślicie o tym odcinku? Według mnie jest bardzo fajny.
Najlepsza była ferdkowa "Jajorka" i jak Edzio biegł po korytarzu krzycząc "ludzie ludzie, sam widziałem, Kiepski romans ma z pedałem!"
Może zostanę zlinczowana ale jakoś nie trafiają do mnie pierwsze odcinki. Owszem kiedyś bardzo lubiłam, jednak teraz wolę zdecydowanie nowsze (ale nie najnowsze).
W starych odcinkach te postacie nie były tak dokładnie zarysowane, nie było moich ulubionych fajek Kiepów, a i Mocny Full wyglądał trochę inaczej ;p
W tym odcinku wynika, że pustostan zamieszkuje kobieta! Widać to w momencie jak Ferdek rzuca się na Listonosza.
Tak, zdaje się, że to była ta sama osoba, którą Borysek podgląda w czołówce a Ferdek na początku 1. odcinka. Również w odcinku "Gumowy Interes" pojawiło się dwóch lokatorów korzystających z kibla, których nawet nie wymieniono w napisach końcowych.
Potem jednak twórcy odeszli od pokazywania innych lokatorów, a pustostan zaczęli uważać za niezamieszkały. Choć wydaje mi się, że kwestię pustostanu poruszono dopiero w odc. "Na dobre i niedobre", gdy zamieszkał tam doktor Kozłowski.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
+ za to, że dali scenę końcową, gdzie sprzedawca skarpetek i Ferdek stoją przy trzepaku od strony podwórka, bardzo mi się to podobało.
A koleś z Wyciorex'u był zabujczy.
Jak dla mnie 10/10. I bardzo chcę, żeby scenarzyści się trochę bardziej postarali, bo jak widać nie każdy jest zadowolony z waszej pracy ..
Edzio roznosiciel swietnie wkomponował sie w otoczke serialu, świetna scena z wycieczka na Jajorkę + sprawdzanie baterii na babce . Krzyżówka Ferdka też genialna. Gośćiu z wyciorexa przezabawny. 10/10
Fajny odcinek. Najlepsze jak facet pokazywał skarpety Ferdkowi a Edzio myślał ze chodzi o co innego albo jak kazał mu trzepać dywan na końcu (przynajmniej nie było to w greenboxie te podwórko jak w tych nowych odc) albo ten facet z wiciorexu 9/10
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
W tym odcinku zagrał także kolega Boczka, który w pierwszych odcinkach z nim mieszka. Jak widać po nakręceniu tych 3 pierwszych odcinków zrezygnowano z niego a szkoda bo mógł być całkiem spoko