Ten moment, jak dostali telefon, był świetny. Reszta odcinka mi się niezbyt podobała - cały odcinek jakiś pogmatwany, dziwny...
Na końcu było najlepiej, jak Ferdek powiedział: "Pieniądze są ważne, może nawet i najważniejsze, ale ważniejszy od pieniędzy jest honor - honor rodziny Kiepskich".
A Halinka taka zdziwiona powiedziała: "Skąd ona się takich rzeczy nauczyła?".
To akurat było fajne, ale ogólnie odcinek nie za dobry. Jednak wiadomo, to był dopiero pierwszy odcinek.
Pamiętam, że jak pierwszy raz oglądałem ten odcinek to miałem mieszane odczucia co do sensu serialu, ale późniejsze odcinki sformułowały ideologię ŚWK.
Babka-tak tu sex telefon
-3,50 za godzinę
-ty też o lasce chodzisz
-co ja się nie znam na seksie
-panie ja od 70 lat nic nie robię tylko...rozłaczył sie
to był kultowy tekst
Widać, że w pierwszych odcinkach jeszcze nie wiedzieli o wszystkim co i jak. Inne ustawienie mebli w salonie, !!Ferdek nie pił Mocnego Fulla!!, tylko jakieś inne. Ten odcinek jakoś mi się nie podobał, następne już były lepsze. Jak na pierwszy odcinek mógł być odstraszający ze względu na dużą liczbę wulgaryzmów. 6/10
Pierwsze 13 odc było słabych....kompletnie bez pomysłu. Dopiero póżniej realizatorzy doszli do momentu, co zrobić z tym serialem....
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Dla mnie one były jednymi z najlepszych - przykład, że ruchoma kamera nie musi być zła (jak w przypadku niektórych nowych odcinków). Choć akurat ten, pierwszy odcinek, jest nieco zbyt chaotyczny jak dla mnie. Ale teksty oczywiście jak zwykle świetne - "Gdybym rano się nie golił, to bym panu...", "Szanowny Fanie Pierdku, y, Panie Ferdku" .
Fabuła może nieco chaotyczna ale to był pierwszy odcinek i chodziło przede wszystkich o przedstawienie widzowi bohaterów: ich zachowań i stosunków między nimi.
A sam odcinek spoko, było mnóstwo zabawnych tekstów i sytuacji, m. in. pierwsza akcja z Edziem.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.